perjantai 28. joulukuuta 2012

Patalappuja

Kotiväki-virkkauslangasta syntyy napakat patalaput. Helppo tehdä, kuviointi vie eniten aikaa. Tämäkin on mukaeltu SKK-lehden (nro 9 2012) ohjeesta. Alla selvitys ja kuvia työvaiheista. Käytin kahta eri väriä, pohjaruudukot yhdellä ja reunus ja kirjonta toisella värillä.

Tarkoitus on kaksi tehdä ruudukkoa, jotka muodostuvat 6*6 ruudusta ja näiden välissä olevista "aukoista". Ruudukon ympärille virkataan lopuksi renus, joiden avulla ruudukot virkataan yhteen. Ja sitten kirjotaan "timanttikuviot", joka myös liittää ruudukot yhteen ja napakoittaa patalapun.

Aloita 49:llä ketjusilmukalla. Eka kerroksella tehdään 7 pylvästä ja yksi ruutu, 7 pylvästä ja yksi ruutu jne. Kerroksen eka pylväs on kolme ketjusilmukkaa. Toisella kerroksella kunkin ruudun keskelle jätetään aukko (3 pylvästä, 1 kjs ja hyppy 1:n yli, 3 pylvästä). Kolmas kerros kuten eka ja sitten neljäs on pelkkiä ruutuja eli 1 pylväs, 1 kjs ja hyppy, 1 pylväs jne.

Kun 6*6 ruutua on valmis, virkataan neliön ympärille ruutukerros (1 pylväs, 1 kjs ja hyppy, 1 pylväs jne.). Kulmissa 4 kjs:n muodostama ruutu. Kaksi ruudukkolappua asetetaan vastakkain ja virkataan yhteen reunaruudukon avulla, 2 kiinteää silmukkaa aukoista läpi, 3 ketjusilmukkaa, 2 ks aukoista läpi jne. Ripustuslenkki lopuksi kulmaan (ketjusilmukoita ja toinen kerros kiinteitä).

Ja lopuksi kirjotaan timantit neulan avulla niin, että ruudun keskiaukosta lähtee säteet jokaiseen ruutua ympäröivään "aukkoon"!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti